Kerst nu

Symbol Kerst Delfshaven

door

Martijn de Jong

Bekijk hier hoe Kerst eruitziet in Rotterdam: de geboorte van het Kerstkind middenin het alledaagse leven in Rotterdam.
Kerst Delfshaven - Kerst in 010

‘Als mensen vanwege corona dit jaar niet naar de kerstnachtdienst kunnen komen, dan moeten we maar iets van de kerstboodschap bij hen thuisbezorgen’, zegt de Rotterdamse predikant Paul Visser. Hij regisseerde een filmpje over Kerst in 010. Het is bestemd voor breed gebruik. Ieder die wil kan de link downloaden en die delen met collega’s, buren of vrienden.

Kerst middenin Rotterdam

Visser plaatst de geboorte van het Kerstkind middenin het alledaagse leven in Rotterdam. ‘Het verhaal van Jezus is niet alleen iets uit lang vervlogen tijden, het had zomaar vandaag kunnen zijn’, zegt hij in een voice-over bij ‘Stille Nacht’. Straatbeelden schieten voorbij, de skyline, de Maasbruggen, Erasmus UMC, het NS-station.

Rotterdammers in de hoofdrol

Enkele inwoners van Rotterdam spelen de hoofdrol, onder wie een vrouw in verwachting. ‘Toen God in Jezus verscheen in deze wereld, zag je niet meer dan een zwangere vrouw. Het kan je zomaar ontgaan. Typisch voor Jezus, om zo onopvallend onder ons te zijn, altijd weer. Via een woord dat je hoort, een lied dat je zingt, een gedachte die blijft haken.’ In het voorbijgaan geeft hij nog wat ter overweging mee. ‘Het is een hardnekkig misverstand dat geloven en een goed stel hersens niet bij elkaar horen. De Wijzen uit het Oosten en Jezus zelf zijn er een levend bewijs van dat het andersom is.’ Het filmpje eindigt met een still van de hoofdrolspelers. ‘Komt laten wij aanbidden’. Het filmpje is ook te zien op www.kerstnu.nl

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer lezen?

Kerstfeest in de Brug (18 december 2022)

Kerstfeest van de Brug

Op zondag 18 december om 12.00 uur viert Inloophuis de Brug het kerstfeest in de Pelgrimvaderskerk (Aelbrechtskolk 20). Kom je ook?

Lees meer